Logo

Lasagne italienne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lasagne italienne

 

Denne opskrift er en klassiker i det italienske køkken. Hér på siden får du alle vores bedste opskrifter samlet ét sted.

(6-8 pers.)

 

250 g italienske lasagneplader

2 spsk groft salt

 

Kødsauce:

25 g smør

1 stort, hakket zittauerløg

500 g hakket oksekød

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

1 tsk tørret timian el. basilikum

½ tsk oregano

1 ds koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)

1½ dl bouillon (terning+vand),

 

Bechamelsauce:

30 g smør

3½ spsk hvedemel

½ liter kogende mælk

1 dl piskefløde eller fløde 13 %

salt og hvid peber

½ tsk revet/stødt muskatnød

150 g revet, mild Danbo

 

Gratinering:

2 spsk rasp

25 g smør

 

Tilbehør: tomatsalat.

*

 

Kom lasagnen i 2 l vand spilkogende vand med salt, og kog dem ca. 15 min.

De skal være møre, uden at virke bløde.

Lægges til afdrypning i en sigte.

Overhældes med koldt vand for at undgå de klistrer sammen.

 

Kødsauce:

Svits løg og kød i gyldent smør.

Tilsæt krydderier, tomatpure og bouillon, og lad det hele småsnurre ca. 10 min.

 

Bechamelsauce:

Smelt smørret i en gryde.

Tilsæt melet og derefter mælken lidt efter lidt.

Kom krydderier, revet ost og fløde i.

Smag saucen til, og lad den koge godt igennem.

Smør et ovnfast fad med smør.

Læg lasagne, kødsauce og bechamelsauce lagvis i formen.

Det øverste lag skal være bechamelsauce.

Drys med rasp og fordel nogle smørklatter hist og her.

Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen.

Bag retten ca. 35 min. ved 200 °C, til overfladen er gylden og gennemvarm.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.437 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her