650 g flået pighaj
1 persillerod
½ sellerihoved/knold
4 gulerødder
1 porre
1 rødløg
2 dl hønsefond (evt. 2 dl vand og ½ bouillon tern)
1 dl hvidvin
1 smørklat
olie
salt
peber
Flået pighaj:
Skæres i koteletter på ca. 2-3 cm. Lav en lage af olie, salt, peber og
evt. lidt krydderurter eller chili.
Pensl koteletterne og lad dem trække i 20 min.
Koletterne brunes på en pande i ca. 1-2 min, og bages færdig i en varm ovn i ca. 6 min. ved 200 g
Overdæk pighajen og lad den trække endnu 5 min. inden servering.
Rodfrugter:
Skær rodfrugterne i ensartede tynde stave og hak løget.
Det hele svitses på en pande i lidt olie i ca. 5 min. indtil de er "al dente".
Må ikke blive for møre.
Krydr med salt og evt. lidt sojasauce.
Hønseglace:
Kom hønsefonden i en gryde og lad den reducere til det halve.
Tilsæt hvidvin og lad det igen koge ind til det halve.
Smag til med en smørklat, salt og peber.
Lad det koge til det får en sirupsagtig konsistens.
Server retten med små kartofler med skræl.