½ dl knækkede hvedekerner (ca. 30 g)
½ dl knækkede rugkerner (ca. 30 g)
½ dl havregryn (ca. 15 g)
½ dl knækkede byggryn (ca. 30 g)
15 g rosiner
15 g groft hakkede, tørrede abrikoser (andre tørrede frugter kan også anvendes)
4,5 dl vand
salt
*
Hvede-, rugkerner, byggryn, havregryn og tørret frugt sættes i blød natten over.
Vandet hældes fra.
Kruska koges op og simrer 15-30 minutter.
Smages til med salt.
Rosiner og abrikoser tilsættes.
Kan serveres med appelsin/gulerodsmarmelade.
---oOo---
Alternativ Kruska:
25 g knækkede hvedekerner
25 g knækkede rugkerner
25 g havregryn
25 g valsede byggryn
50 g rosiner
15 g hirseflager
15 g hørfrø
15 g sesamfrø
15 g solsikkekerner
25 g æbler i tern
*
Kerner sættes i blød i 4-5 dl vand dagen før.
Koges i ca. 10 min. og smages til med salt.
Serveres med mælk, smør og sukker.
Grød er meget undervurderet. Det smager helt himmelsk, hvis man laver det ordentligt, siger Rasmus Kofoed, som fik kruska grød hver lørdag på den Rudolf Steiner, hvor han gik som barn.