Logo

Blommegrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En blommegrød er ikke af vejen. Især ikke i den danske blommesæson fra juli til oktober. Server gerne grøden med kold mælk eller piskefløde - ligesom jordbærgrød serveres.

 

1 kg udstenede blommer
300-400 g rørsukker (smag dig frem)
½ stang vanilje
ca. 4 spsk kartoffelmel

*

Udsten og skær blommerne i både og smid dem i en gryde.

Hæld sukker og vaniljestang over blommerne og bring det hele i kog ved jævn varme.

Lad det hele småkoge i en 10-12 minutters tid, eller til blommerne er tilpas udkogte.

Fisk vaniljestangen op.

Smag på grøden og tilsæt evt. lidt mere sukker eller vaniljesukker alt efter hvor sød du ønsker den.

Rør kartoffelmelet ud i koldt vand og tag gryden af varmen og tilsæt jævningen grøden lidt ad gangen.

Rør godt rundt til grøden har passende tykkelse.

Det er ikke sikkert du skal bruge al jævningen, det afhænger af hvor tyk eller tynd du vil have grøden.

Hæld grøden op i en skål og drys et lille tyndt lag sukker hen over grøden, så de ikke dannes skind.

Lad grøden afkøle og server den så med iskold mælk eller piskefløde.

---oOo---

 

Blommegrød efter en gammel opskrift

500 g frugt

5 dl vand

sukker

40 g kartoffelmel eller 45 g maizena pr. liter grød

*

 

Frugten koges i vandet, sies.

Saften måles, smages til og jævnes, kærnerne tages ud af stenene og blandes i den færdige grød.

Frugt og vand, der er kogt godt ud, kan også passeres, smages til og jævnes, men der må da bruges betydelig mindre meljævning, da blommerne selv jævner godt.

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (25 stemmer)
Siden er blevet set 23.056 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her