600 g kuller
600 g kartofler
1 løg
1 bundt dild
1 dl fløde
olivenolie
salt og peber
hvidløg efter behag
Begynd med at koge kartofler eller brug evt. kartofler fra dagen før.
Tips: Krydr fileterne med salt og lidt peber og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning.
Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken.
Varm kartoffelsalat med dild: De kogte kartofler skæres i skiver.
Løg og dild hakkes fint.
Varm lidt olie i en gryde ved svag varme.
Tilsæt kartofler og løg og vend det i olien i ca. 1-2 min.
Tilsæt fløden og lad retten koge ind til fløden får en cremet konsistens.
Smag til med hvidløg, salt og peber og tilsæt til sidst det hakkede dild.
Kullerfilet: Skindsiden ridses med en skarp kniv.
Man undgår af fileten buer på midten under stegning, og derved får man en mere sprød skindside.
Steges i olie på en varm pande i ca. 2 min. - Steges kun på skindsiden.
Tag fileterne af blusset og lad dem hvile i yderligere 3-5 min. inden servering.
Server retten med en grøn salat og brød.