600 g hvillingfilet med skind
4 skiver bacon
1 stk skalotteløg
100 g grønne bønner friske
1 stk endivie salat/endviesalat
1 fed hvidløg
½ peberfrugt (rød)
salt og peber
olivenolie
Krydr hvillingefileterne med salt og lidt peber (eller andre krydderurter efter behag) og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning.
Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken.
Begynd med Bønneprovincial:
Bacon, løg og evt. lidt hvidløg skæres i tern og svitses i lidt olie ved svag varme.
Tilsæt de grønne bønner, der er flækket og halveret, tynde strimler af peberfrugten og til sidst endivie salaten, der er skåret i stave.
Svits det hele i ca. 5 min. afhængig af hvor meget bid man vil have i grønsagerne.
Hvillingfilet:
Skindsiden ridses med en skarp kniv.
Man undgår af fileten buer på midten under stegning og man opnår derfor en mere sprød skindside.
Steges i lidt olie på en varm pande i ca. 2 min.
Steges kun på skindsiden.
Tag fileterne af blusset og lad dem hvile i yderligere 2 min. inden servering.
Server retten med små ovnbagt kartofler.