Denne dessert er enkel,
men alligevel så uimodståelig og sammensat i smage og konsistenser. Man skulle
tro, at den sprøde marengs, den bløde flødeskum og de syrlige, friske bær er
skabt til at hænge sammen.
Marengsbunden kan
laves et par dage i forvejen, så længe den pakkes i lufttæt indpakning for at
holde på sprødheden.
Tilberedningstid: 3
timer, 30 min. 5-6 pers.
# Ingredienser
MARENGSBUND
3 æggehvider
200 g sukker
½ tsk citronsaft
1 tsk Maizena for en
mere blank marengs
FYLD
3 dl piskefløde
½ tsk vaniljepulver
450 g blandede bær
(fx jordbær, hindbær,
brombær, blåbær, ribs, solbær)
* Tilberedning
Sæt ovnen på 115 °C
varmluft.
Pisk æggehviderne let
stive og tilsæt derefter sukkeret lidt efter lidt til massen, mens du pisker
(gerne med elpisker).
Undervejs kommer du
også citronsaft og Maizena i.
Når marengsmassen er
stiv, blank og luftig, fordeles den i en cirkel på en bageplade med bagepapir.
Tegn evt med en blyant
på bagepapiret rundt om den store tallerken eller fad, du vil servere den
færdige kage på.
Vend så bagepapiret,
så der ikke kommer blyant på marengsen, men så du stadig kan følge cirklen.
Marengsen skal cirka
være 2-3 cm tyk – kanten af cirklen skal være tykkere end midten af cirklen.
Bag bunden i midten af
ovnen i cirka 1 time og 15 min.
Lad bunden stå i
ovnen, efter den er bagt, så den køler ned sammen med ovnen og bliver sprød og
tørret. Det tager cirka 2 timer.
Tag den afkølede
marengsbund ud og sæt den på en tallerken eller et fad.
Flødeskummet piskes så
sammen med vaniljesukkeret, så skummet bliver så luftigt og fast, som du kan
lide den.
Flødeskummet fordeles
på marengsbunden og pyntes med masser af bær og eventuelt et drys flormelis for
ekstra wow-effekt.
Navnet Pavlova
tilhørte en russisk ballerina, Anna Pavlova, som kagen efter sigende er opkaldt
efter.
Se alle opskrifter for børnekokke