# Ingredienser
3 æggehvider
4 ¼ dl flormelis
3 spsk koldt vand
3 tsk Maizena
1 knsp.salt
1 tsk vaniljesukker
1 tsk eddike
Pynt:
¼ l. piskefløde
kiwifrugter, abrikoser, jordbær eller anden frisk frugt i skiver .
* Sådan laves Pavlova
Æggehviderne piskes stive.
Vandet tilsættes en skefuld af gangen under piskning.
Flormelis sigtes i af to omgange.
Til sidst røres Maizena, salt, vaniljesukker og eddike i.
Blandingen placeres pa en bageplade belagt med bagepapir smurt med smør og drys set med Maizena. Det er også en god ide at anvende ringen fra en springform (vendt på hovedet), smurt med smør og drys set med Maizena, til at begrænse kagens omkreds.
Kagen bages i en forvarmet ovn ved 140 ºC i en time.
Ovnen slukkes, og kagen forbliver i ovnen i endnu en time.
Kagen dækkes fuldstændigt med flødeskum og pyntes med rigelige mængder frugt.
INFO: Pavlova er en marengsbaseret dessert opkaldt efter den
russiske ballerina Anna Pavlova. Den har en sprød skorpe og blød, let
indvendigt, som regel toppet med frugt og flødeskum.