I modsætning til pestosauce, som er ret kraftig og lavet med parmesanost og pinjekerner, er denne frisksmagende sauce bare lavet med masser af basilikum, citronsaft og olivenolie, og den passer perfekt til en enkelt grillet laks.
Til 4 personer
4 x 200 g laksesteaks
1 spsk olivenolie
Til saucen med frisk basilikum:
45 g frisk basilikum
1 spsk friskpresset citronsaft
6 spsk olivenolie
salt og friskkværnet sort peber
Lav saucen først.
Læg 4 duske basilikum til side til garnering.
Fjern eventuelle store stilke fra resten og kom det i en blender med citronsaften og lidt salt og peber.
Tænd maskinen og når basilikummen er blevet blendet til en ensartet pasta, hæld da olivenolien langsomt i.
Smag saucen til med salt og peber og sæt den til side.
Pensl laksesteakene på begge sider med lidt olivenolie og krydr med lidt salt og sort peber.
Grill dem over mellemvarme kul i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne på ydersiden, men stadig fugtige og saftige i midten.
Server med saucen med frisk basilikum og rigeligt mousserende hvidvin.
Vær så god, lad champagnen gå rundt.