Denne kraftige og
krydrede chili con carne, der det meste af tiden passer sig selv i gryden.
Server den med godt brød, ris eller en salat.
Tilberedningstid: 1 time. 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.
# Ingredienser
4 løg
2 fed hvidløg
1 smule olie
2 tsk stødt
spidskommen
2 tsk stødt chili
500 g hakket oksekød
200 g soltørrede
tomater i olie
1 frisk chili
1 stang kanel
2 dåser flåede tomater
1 smule vand
2 dåser kidneybønner
20 g mørk chokolade 70-80%
1 smule salt
1 smule peber
* Tilberedning
Pil løg og hvidløg og
halver løgene.
Hak løg og hvidløg i
en foodprocessor.
Hæld 4 spiseskefulde olie
i en middelvarm gryde og steg løgene bløde.
Tilsæt spidskommen og
chili og rør rundt.
Bland kødet med løg og
krydderier.
Flæk chilien, fjern
kernerne og blend dem sammen med de soltørrede tomater.
HUSK ENGANGSHANDSKER
ELLER VASK STRAKS HÆNDER
Hæld blandingen ned
til kødet.
Den hele kanel koges
med, men tages op af gryden inden servering.
Tilsæt de flåede
tomater.
Fyld den ene tomme
dåse med vand og tilsæt det.
Tilsæt nu de drænede
kidneybønner.
Læg låg på gryden og
lad retten simre i en halv time.
Tilsæt til sidst chokolade og lad det smelte med.
Smag til med salt og sort peber.
Den hele kanel tages
op af gryden inden servering.
Server den med godt
brød, ris eller en salat.
Se alle opskrifter for børnekokke