4-6 personer. Trykkoger: 30-45 min. - alm.gryde: 1 ½-2 timer.
# Ingredienser
¾-1 kg oksekød, mellemskært, klump eller yderlår, i tern
50 g smør/margarine
2 løg, i ringe
2 peberfrugt, i strimler
1 ds flåede tomater
salt, peber
1-2 fed hvidløg, knust
1 spsk chilipulver
½ spsk kommen
125 g hvide bønner, iblødsat ca. 12 timer
125 g røde bønner, iblødsat ca. 12 timer
2-3 dl bouillon (vand + suppetern)
1 knsp cayennepeber
evt. 1 spsk hvedemel
* Tilberedning
Brun kødet i fedtstoffet i gryden, tag det op.
Svits løg og peberfrugt i fedstoffet, tag dem op.
Kom de flåede tomater i gryden og kog dem lidt i fedtstoffet.
Tilsæt salt, peber, hvidløg, chilipulver og kommen.
Kom kødet tilbage i gryden og trykkog det 20-30 minutter - afkøl hurtigt.
Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i gryden med bouillon.
Trykkog 8-10 minutter - afkøl hurtigt.
Tilsæt peberfrugter, løg og cayennepeber.
Trykkog igen 3 minutter - afkøl hurtigt.
Rør evt. melet ud i lidt af saucen og jævn retten hermed.
Smag evt. til med mere krydderi.
Server løse ris eller spaghetti til.