ca. 300 g oksekød, mager filet eller inderlår, i ganske tynde skiver
1 spsk jomfruolivenolie
en anelse rødvinsvinaigre
50 g forårsløg
50 g courgette
50 g friske champignon (kan udelades)
100 g brøndkarse
lidt purløg
salt og peber
Basilikumdressing:
¼ dl mayonnaise
½ dl ymer
5 blade frisk basilikum
½ fed hvidløg
1 spsk jomfruolivenolie
salt og peber
* Tilberedning
Få slagteren til at skære det magre kød på pålægsmaskinens tyndeste indstilling.
Ligeså papirtyndt som Parmaskinke.
Maskinen skal være rengjort efter skæring af røgvarer ellers får oksekødet afsmag.
Mayonnaise og ymer blendes sammen.
Basilikum, hvidløg og olivenolie blendes med.
Dressingen bliver særlig god, hvis den laves i god tid, så smagen af basilikum rigtig trækker ud i saucen.
Forårsløg, skåret i ganske tynde skiver, (brug også det meste af det grønne af løgene) og courgetter skåret som tændstikker iblandes. Krydres med salt og peber.
Champignoner skæres i fine skiver.
Placer kødskiverne i et enkelt lag.
Kødet pensles forsigtigt med en blanding af olivenolie og vinaigre.
Pas på, at blandingen ikke bliver for sur, den skal være næsten neutral, ellers smager man ikke kødet.
Drys med en anelse salt og lidt friskmalet peber.
Grønsagerne blandes med dressingen og placeres dekorativt på kødskiverne.
Lidt om sundhed
Courgetter og forårsløg indeholder A-vitamin og C-vitamin. I øvrigt er der fibre i grønsagerne, og B-6 vitamin og jern i kødet. Spises retten med en passende mængde brød, er der god sundhedsmæssig balance.