10 personer - En fast kage, der kan udskæres, så den også er god som småhaps til buffet. Kan fryses.
115 g polenta hvedemel
115 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
2 store æg
3 æggehvider
175 g sukker
reven skal af 2 usprøjtede citroner + saften af 2 citroner
kornene af 1 vaniljestang
1 dl neutral olie (valnøddeolie er pikant og god i smagen)
1 ½ dl kærnemælk
Tilbehør:
2 dl cremefraiche 38 %
10 stykker frugt til pynt
Pisk æg, æggehvider og sukker i 10 minutter, til det hele er meget lyst og skummende. Tilsæt polentamel, sigtet hvedemel og bagepulver, citronskal og -saft, vaniljekorn, olie og kærnemælk.
Fold det forsigtigt i den meget luftige æggemasse.
Fordel den i smurt raspet rektangulær form (eller springform) og bag den i 30 minutter ved 180º i forvarmet ovn.
Prøv, om den slipper en nål, ellers giv den længere tid.
Skær den ud i firkanter.
Pisk cremefraichen til en slags skum, det kan man kun med den fede type, og læg en skefuld på hver.
Øverst toppes op med frisk eller sukkerkogt frugt.