Logo

Risalamande med kirsebærsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risalamande med kirsebærsauce

 

Husk at gemme en hel smuttet mandel i skålen med risalamande - og at købe mandelgave.

6-8 personer. Kogetid: ca. 55 min. Afkøling: ca. 2 timer.

 

#

Risengrød:

225 g grødris

2 dl vand

1 knivspids salt

1¼ liter mælk

et godt drys sukker

 

Fyld:

½ liter piskefløde

1 stang vanilje

1 tsk citronskal (øko)

100 g mandelsplitter eller smuttede, grofthakkede mandler

ca. 100 g flormelis

 

Kirsebærsauce:

3 dl sød kirsebærsaft

1 spsk majsstivelse

100 g syltede kirsebær

1 dl portvin eller kirsebærsaft

*

 

Kog grødris og vand i ca. 10 min. i en tykbundet gryde.

Tilsæt salt og mælk, og bring det i kog.

Rør jævnligt over hele bunden af gryden.

Kog grøden færdig i ca. 45 min.

Drys grøden med sukker på overfladen, og lad den blive kold.

Pisk fløde og kornene fra vaniljestangen til flødeskum.

Tilsæt fintrevet citronskal.

Vend det i den helt kolde risengrød med mandelsplitter (helst lige inden servering).

Smag til med flormelis, og anret i en skål.

 

KIRSEBÆRSAUCE: Pisk kirsebærsaft sammen med majsstivelse i en gryde.

Kog i ca. 4 min. under omrøring, og tilsæt kirsebær.

Pisk portvin i til passende konsistens.

Server risalamanden med lun kirsebærsauce.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.160 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her