Har du syrener i haven, så prøv at lave en skøn sait, som
kan nydes fortyndet med vand eller danskvand. Du kan også bruge saften i
drinks, eller fryse den til nogle skønne ispinde.
7-8 dl ufortyndet saft. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 5
min. Trækketid: 5 dage.
#
10-12 friske, udsprungne syrenklaser
15 g vinsyre
1 citron [øko]
400 g sukker
5 dl vand
*
Skyl forsigtigt blomsterne i koldt vand.
Læg dem i stort sylteglas eller i en skål.
Tilsæt vinsyre og små stykker citron.
Kog sukker og vand, til sukkeret er opløst.
Hæld den kogende lage over blomsterne, og lad dem trække
køligt i 5 dage. Rør dagligt.
SI saften, hæld den på en skoldet flaske, og opbevar den
koldt.
Nyd saften kold fort yndet med vand.
TIPS: Du kan også pynte kager og desserter med de smukke
syrenblomster.