Denne velsmagende cremede cocktail, der indeholder muscovadosukker og kaffebønner fra Jamaicas berømte Blue Mountains, slår virkeligt fra sig! Du kan erstatte den friske kaffe- og vandblanding og sukkeret med 2 spske Camp kaffeessens, hvis du foretrækker det.
Til 8-10 personer
50 g fintmalede kaffebønner
120 ml kogende vand
6 spsk let muscovadosukker
120 ml Tia Maria eller Kahlua
120 ml mørk rom
250 piskefløde, 38%
½ tsk vaniljeessens
rigeligt med knuste isterninger
friskrevet muskatnød til at drysse over
Kom de malede kaffebønner i en kande eller en kaffemaskine, hvis du har en.
Hæld det kogende vand over og lad hvile i 5 minutter.
Si kaffen gennem et kaffefilter eller en si foret med musselin, hvis nødvendigt.
Rør muscovadosukkeret i og lad blandingen afkøle.
Når du er klar så kom den kolde kaffe, Tia Maria, rom, piskefløde og vaniljeessens i en cocktailshaker og ryst kraftigt.
Fyld nogle glas godt med knuste isterninger, hæld kaffecocktailen over og drys lidt revet muskat henover før servering.