Lime
Rørsukker
Frisk mynte
Isterninger
Rom helst mørk
Et robust glas
Rul limen på et fast underlag. Derved får man mest saft ud. Deles herefter i kvarte.
Isterningerne knuses i en morter eller evt. ved at pakke dem ind i et viskestykke og banke dem godt og grundigt med en kødhammer.
I glasset lægges 2-3 limebåde, ca. 6 mynteblade og 1 spsk rørsukker, hvorefter det hele moses godt sammen.
Glasset fyldes med den knuste is og rommen hældes over, til lige under kanten.
Herefter kan man røre rundt med en ske, sørg for at få alt det lækre i bunden blandet godt op.
Glasset kan også shakes v.h.a. et større glas, men pas på at isterningerne ikke smelter for meget.
Pyntes med limeskive og en myntekvist. Evt. kan der drysses lidt ekstra rørsukker over.
Serveres med sugerør og gerne en rørepind så man selv kan sidde og røre.