Logo

Hyldemors drik

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyldemors drik



Hylden blomstrer i juni og juli i Danmark - og derfor er blomstrende hyld alt hvad der er sommer for mange mennesker. Det smarte er at du kan tage sommeren, og koge den ind til klare dråber, og hælde den på flasker - ved at lave saft af hyldens blomster.

Til 4-6 personer Tilberedningstid: 10min. Trækketid: 3 dage

#

5 skærme hyldeblomster

1 stor citron

500 g (6 dl) melis

10 g citronsyre

4 dl kogende vand

*

1. Skær citronen i meget tynde skiver, der lægges i en skål.

Drys sukkeret over og tilsæt citronsyre.

 

2. Klip stilkene af hyldeblomsterne og fordel dem over citronskiverne.

Hæld kogende vand på.

 

3. Rør kraftigt i skålen.

Læg låg på og lad det stå og trække i 3 dage.

 

4. Ved serveringen fortyndes drikken med 5 dele vand til 1 del hyldedrik.

Hæld drikken i høje glas med isterninger.

Pynt evt. med hyldeblomster.


Hyldeblomstsaft eller hyldeblomstdrik er en drik fremstillet af et udtræk af blomsterne af almindelig hyld, som traditionelt drikkes i Nordvest-, Mellem- og Sydøsteuropa.

 



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.432 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her