Hylden blomstrer i juni og juli i Danmark - og derfor er
blomstrende hyld alt hvad der er sommer for mange mennesker. Det smarte er at
du kan tage sommeren, og koge den ind til klare dråber, og hælde den på flasker
- ved at lave saft af hyldens blomster.
Til 4-6 personer Tilberedningstid: 10min. Trækketid: 3 dage
#
5 skærme hyldeblomster
1 stor citron
500 g (6 dl) melis
10 g citronsyre
4 dl kogende vand
*
1. Skær citronen i meget tynde skiver, der lægges i en skål.
Drys sukkeret over og tilsæt citronsyre.
2. Klip stilkene af hyldeblomsterne og fordel dem over
citronskiverne.
Hæld kogende vand på.
3. Rør kraftigt i skålen.
Læg låg på og lad det stå og trække i 3 dage.
4. Ved serveringen fortyndes drikken med 5 dele vand til 1
del hyldedrik.
Hæld drikken i høje glas med isterninger.
Pynt evt. med hyldeblomster.
Hyldeblomstsaft eller hyldeblomstdrik er en drik fremstillet
af et udtræk af blomsterne af almindelig hyld, som traditionelt drikkes i
Nordvest-, Mellem- og Sydøsteuropa.