Øllet brygges i marts; men der skal jo lidt redskaber til:
Et kar med spunshul til hane forneden, to svalekar, mæskebalje, en maskstok (en flad pind med rundt skaft), en sigte til karret, tre store sten, en 100 liters tønde.
1 kg humle blev kogt dagen før brygningen og kar og tønde renset. Brygkarret blev anbragt på en trefod, hanen blev sat i spunshullet og sigten i karret nedenfor hanen, holdt på plads af stenene. Den kogte humle og saften blev hældt i karret.
10 spande vand blev bragt i kog i gruekedelen. 40 kg malt blev delt i 3-4 dele, kom i mæskebaljen og blev hældt over med kogende vand, rørt til en lind grød med maskstokken og derefter hældt over i karret.
Karret blev fyldt med kogende vand, som det trak med i 2 timer, før det tappedes på svalekarret. Den første smagsprøve kaldtes ut (urt). Kogt vand hældtes atter i igen og tappedes fra. Tredje gang fik det lov at trække i 4 timer og blev til tyndt øl der blev holdt for sig.
Når øllet var lunkent, sattes ølgær (malurt) på. Dette stod så til næste dag, hvorpå det blev hældt på tønder sammen med 3 hele æg med skal. Spunset sattes på og tætnedes med ler.