Logo

Tærte med karamelliserede løg og gedeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærte med karamelliserede løg og gedeost

 

I 1990'erne smagte jeg en fantastisk løgtærte, med masser af fløde og godt med smør i dejen. Det var skønt - og tungt. Min løgtærte er ikke på den måde en helsesnack, men fløden er skiftet ud med mælk og smørret med olivenolie. Og så har fyldet fået selskab af gedeost, som jeg helt personligt har svært ved at få nok af.

#

Tærtedej:

60 ml koldt vand

60 ml god olivenolie + lidt ekstra til formen

260 g hvedemel

1 spsk birkes

1 stort æg

 

Fyld:

3-4 rødløg

3 kviste frisk rosmarin

1 rulle gedeost

5 æg

½ dl mælk

*

Bland alle ingredienserne til dejen i en skål.

Brug fingrene til at samle dejen.

Rul dejen ud på en meldrysset overflade, så den passer med tærteformens størrelse.

Tilsæt evt. mere mel og væske undervejs om nødvendigt.

 

Smør en tærteform med olie, og læg dejen forsigtigt over i formen.

Læg film over, og stil den på køl i minimum 30 min.

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

 

Skær løgene i kvarte, og steg dem på panden i olie sammen med rosmarin.

Når løgene er bløde og klare i farven, har de fået nok.

 

Tag tærtedejen ud af køleskabet, og fordel løgene på den.

Gem rosmarinkvistene.

Skær gedeosten i skiver, og fordel også den på tærten.

 

Pisk æg med mælk og en smule salt, og hæld det over tærten.

Fordel rosmarinkvistene på tærten, og tryk dem let ned i æggemassen.

Bag tærten i 25 min.

Tjek efter 20 min, afhængigt af din ovn kan den være færdig allerede her.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.332 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her