De saftige grønne
boller er gode som tilbehør til maden, som eftermiddagssnack eller til en
skovtur.
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: ca. 1½ time Koge/bagetid: ca. 20 min. Fryse-egnede. (12-15 stk)
#
75 g havregryn
1 pakke hel frossen
spinat (450-500 g)
2½ dl vand + 3 dl
lunkent vand
25 g gær
1 dl A38 eller
tykmælk
1 dl olie
1 spsk groft salt
200 g grahamsmel
200 g pizzamel
ca. 400 g hvedemel
*
Kog havregryn,
spinat og 2% dl vand til grød ca. 5 min. og afkøl den.
Smuldr gæren ud i 3
dl lunkent vand og tilsæt A38 eller tykmælk, olie og salt.
Rør grøden sammen
med gærblandingen, grahamsmel, pizzamel og tilsæt gradvist hvedemel til dejen
kan æltes.
Ælt grundigt og lad
dejen hæve ca. 1 time.
Slå dejen ned og
klap den ud til en ca. 4 cm tyk plade på et meldrysset bord.
Dyp et glas eller en
kop i mel.
Tryk en bolle ud med
glasset eller koppen og træk den ind mod dig selv så er bollen hurtigt formet.
Sæt bollerne på en
bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve ca. 30 min.
Bag dem ved 200 °C i
ca. 15 min.
Afkøl på en rist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin