Kombinationen af
snaps og tapas (små, spanske lækkerier) bliver i den skandinaviske version til
.snapas" . Nyd de små hapsere og skyl efter med iskold snaps.
Sennepsgravad laks med dild
Arbejdstid: 15 min.
Marinering: 1 døgn. Ikke fryseegnet. 4 personer.
#
100 g fersk laks
(uden skind og ben)
1 spsk sukker (eller
farin)
1 spsk æbleeddike
1 tsk dijonsennep
½ tsk groft salt
peber (friskkværnet)
frisk dild
(fintsnittet)
evt. brød
*
Rør sukker, eddike,
sennep, salt og peber sammen og vend laksen i marinaden.
Stil den tildækket i
køleskabet natten over.
Skær laksen i skiver
eller tern og vend dem i dild.
Sæt dem på gafler
eller spyd eller anret på brød.
Sild med kartoffel og kapers
Læg halve
Christiansøsild eller benfri sild omkring små kogte kartofler og pynt med en
lille løgring og et par kapers.
Sæt på spyd eller
gafler eller anret på kvarte skiver rugbrød.
Rullepølse med sky og rå løg
Læg et stykke sky på
hver skive rullepølse.
Rul sammen og sæt på
en gaffel/spid med en lille skive rødløg omkring eller anret på rugbrød.
Ristet rugbrød med ost og tyttebær
Rør 50 g frosne
tyttebær sammen med 1 ½ spsk sukker og mos dem evt. let med en gaffel.
Anret moden ost (fx
brie) på kvarte skiver let ristet rugbrød og pynt med tyttebær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin