Arbejdstid: ca. 50 min. Frikadellerne er fryse-egnede
(8 personer)
Frikadellefars:
1 kg hakket flæskekød
1 stort revet løg
2 tykke skiver franskbrød
1 ½ dl kraftig bouillon
2 æg
1 spsk sojasauce
ca. 2 tsk salt
½ tsk peber
Sauce:
3 dl bouillon
2 dl fløde
jævning
Tilbehør:
løse ris
friske bønnespirer
groft kokosmel
bananer
palmemarv
chutney
tabasco
Ælt det hakkede kød med revet løg, franskbrød udblødt i bouillon og æg.
Rør bouillonen i lidt ad gangen og krydr med sojasauce, salt og peber.
Form det til frikadeller, store eller små som man synes, og steg dem i fedtstof på panden.
Kog panden af med bouillonen og tilsæt fløden.
Kog det igennem og jævn det til sauce.
Server de forskellige ingredienser i små skåle til frikadellerne.