Sprøde på overfladen og stærkt krydret indeni - disse
snitter med indisk krydret kartoffelfyld smager helt enkelt himmelsk.
• Når man anvender stærke krydderier som smagssætning, kan
man mindske saltmængden.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner (8
snitter)
# Råvarer til Butterdejssnitter krydrede:
4 plader butterdej
300 g faste kartofler
1 lille zucchini
½ løg
1 fed hvidløg
1½ cm frisk ingefær
2 tsk smør eller margarine
1 spsk stærk karry
1 tsk reven citronskal
1 spsk friskpresset citronsaft
salt
2 kviste frisk mynte
DESUDEN: bagepapir
1 æg + ½ spsk vand
2 tsk sesamfrø
* Fremgangsmåde:
1 Optø butterdejspladerne. Varm ovnen til 200 °C.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Kog dem møre i letsaltet vand.
2 Skyl zucchinien og skær den i tern.
Skræl løg, hvidløg og ingefær og skær i tern.
Smelt fedtstoffet og steg løg og hvidløg blanke et par
minutter.
Tilsæt ingefær og zucchini og drys karry over.
Lad det hele stege yderligere 2 min.
3 Hæld vandet fra kartoflerne og bland dem med løg- og
karry-blandingen.
Tilsæt citronskal, -saft og salt.
Lad det stege til væsken er fordampet.
Lad blandingen blive helt kold.
Del butterdejspladerne i to dele.
Rør ægget sammen med vandet og pensl pladernes kanter.
4 Hak myntebladene fint og bland dem i fyldet.
Fordel fyldet midt på pladerne, fold dem sammen diagonalt og
tryk kanterne til.
Læg snitterne på en plade med bagepapir, pensl med resten af
æggeblandingen og drys med sesamfrø.
Bag i ca. 15 min.
Tips & råd
Sådan lover du snitterne: skær de frosne, halvt optøede
butterdejsplader til kvadrater og læg en skefuld fyld på midten af hver
firkant.
Fold dem sammen diagonalt til trekanter og tryk kanterne
til.
Fyldet skal være koldt og tørt, ellers løber der væske ud
under bagningen.
PR. PORTION (2 SNITTER): Energi: Kcal 418 = kJ 1747
Kulhydrat 43 g Protein 7 g Fedt 24 g (51 %) Fibre 2 g