Logo

Butterdejssnitter krydrede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Butterdejssnitter krydrede

 

Sprøde på overfladen og stærkt krydret indeni - disse snitter med indisk krydret kartoffelfyld smager helt enkelt himmelsk.

• Når man anvender stærke krydderier som smagssætning, kan man mindske saltmængden.

Forberedelse 40 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner (8 snitter)

 

# Råvarer til Butterdejssnitter krydrede:

4 plader butterdej

300 g faste kartofler

1 lille zucchini

½ løg

1 fed hvidløg

1½ cm frisk ingefær

2 tsk smør eller margarine

1 spsk stærk karry

1 tsk reven citronskal

1 spsk friskpresset citronsaft

salt

2 kviste frisk mynte

DESUDEN: bagepapir

1 æg + ½ spsk vand

2 tsk sesamfrø

 

* Fremgangsmåde:

1 Optø butterdejspladerne. Varm ovnen til 200 °C.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Kog dem møre i letsaltet vand.

 

2 Skyl zucchinien og skær den i tern.

Skræl løg, hvidløg og ingefær og skær i tern.

Smelt fedtstoffet og steg løg og hvidløg blanke et par minutter.

Tilsæt ingefær og zucchini og drys karry over.

Lad det hele stege yderligere 2 min.

 

3 Hæld vandet fra kartoflerne og bland dem med løg- og karry-blandingen.

Tilsæt citronskal, -saft og salt.

Lad det stege til væsken er fordampet.

Lad blandingen blive helt kold.

Del butterdejspladerne i to dele.

Rør ægget sammen med vandet og pensl pladernes kanter.

 

4 Hak myntebladene fint og bland dem i fyldet.

Fordel fyldet midt på pladerne, fold dem sammen diagonalt og tryk kanterne til.

Læg snitterne på en plade med bagepapir, pensl med resten af æggeblandingen og drys med sesamfrø.

Bag i ca. 15 min.

 

Tips & råd

 

Butterdejssnitter krydrede

Sådan lover du snitterne: skær de frosne, halvt optøede butterdejsplader til kvadrater og læg en skefuld fyld på midten af hver firkant.

 

Butterdejssnitter krydrede

Fold dem sammen diagonalt til trekanter og tryk kanterne til.

Fyldet skal være koldt og tørt, ellers løber der væske ud under bagningen.

 

PR. PORTION (2 SNITTER): Energi: Kcal 418 = kJ 1747

Kulhydrat 43 g Protein 7 g Fedt 24 g (51 %) Fibre 2 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.894 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her