En Burrito eller Taco de harina er en slags pandekage med
kødfyld, der bliver spist meget i Mexico. Burrito dejen er normalt let grillet
eller dampet, for at blødgøre det og gøre det mere smidigt. Dejlig fingermad,
der kan varieres med dit favoritfyld. Prøv det!
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 15 min.
#
2 kyllingebryst
2 fed hvidløg
1 spsk olie
1 tsk honning
½ lime [øko]
8 majstortillas (str. M)
100 g cheddar
1 bundt frisk koriander
Sort bønnemos:
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 chili
1 dåse sorte bønner
1 dl fløde
salt og friskkværnet peber
Salsa:
6 tomater
1 agurk
3 spsk hvidvinseddike
2 tsk salt
2 spsk olie
2 tsk honning
1 chili
2 fed hvidløg
½ bundt frisk mynte
Guacamole:
2 avocadoer
2 lime
1 lille fed hvidløg
*
BØNNEMOS:
Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.
Befri chilien for frø og mellemvægge, og hak den fint.
Steg løg og hvidløg på en pande med olie i 2-3 min.
Vend chili og de afdryppede, sorte bønner sammen med løgene,
og tilsæt fløde.
Kog det igennem i 2-3 min.
Blend evt. bønnemassen til pure, og smag til med salt og
peber.
SALSA:
Skær tomater og agurk i fine terninger.
Tilsæt eddike, olie, og honning.
Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
Hak hvidløg og mynte fint.
Bland chili, hvidløg og mynte i salsaen.
GUACAMOLE:
Flæk og udsten avocadoerne, og tag frugtkødet ud af
skallerne med en ske.
Mos det groft med en gaffel, og tilsæt limesaft og knust
hvidløg.
Smag til med salt og peber.
Skær kødet i strimler, og hak hvidløg fint.
Steg det på en varm pande med olie i ca. 5 min.
Smag til med lidt honning og limeskal.
Varm majspandekagerne på en varm tør pande, så de tager
farve.
Fyld dem med kylling, bønnemos, salsa, guacamole, revet
cheddar og lidt frisk koriander.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin