Det er ikke kun børn, som er glade for burgere. Her kommer
en gammel favorit i en ny magrere og moderne udformning.
• I stedet for olie kan du anvende hønsebouillon • Server
gerne med en råkostsalat til.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Burgere - en anden slags:
300 g magert hakket oksekød
2 rødløg
1 rød eller grøn peberfrugt
2 tsk olie eller margarine
2½ dl hønsebouillon
1 dl
chilisauce
1 spsk
Worcestershiresauce
½ dl forårsløg
strimlet
4 burgerboller
* Fremgangsmåde:
1 Rens løg og peberfrugt og hak begge dele.
Opvarm olie på en pande ved jævn varme og lad grønsagerne
stege møre på panden, ca. 10 min.
2 Brun kødet i omgange til en grynet masse, ca. 5 min.
Hæld overskydende fedt fra panden.
Rør
bouillon, chili- og Worcestershiresauce i.
3 Sænk varmen noget og lad det simre ca. 15 min.
Rør rundt med jævne mellemrum.
Rør forårsløgene i.
Del og rist burgerbollerne, læg dem på tallerkener og fordel
fyldet på den ene halve, læg den anden halvdel på og server straks.
Lav en tomat- eller råkostsalat og server den til. Drik
gerne en dejlig kold øl til.
Tips & råd
Steg kødet godt igennem, det må ikke længere være rosa.
Lang stegetid gør at kødet bliver fastere og man skiller
desuden fedtet fra kødet.
Anvend en gennembrudt stegespade eller ske, når du lægger
fyldet på brødet.
Væden løber fra og brødet beholder sin fasthed og bliver
ikke gennemblødt.
PR. PORTION: Energi: Kcal 426 = kJ 1782
Kulhydrat 53 g Protein 23 g Fedt 14 g (30%) Fibre 4 g