Her er en ny variant på den traditionelle amerikanske
hamburger. Den er både lækker og mager. • Denne burger er mager, da den
indeholder kyllingekød • Server gerne med en råkostsalat til.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kyllingeburger:
4 kyllingebryst
1 løg
1 tsk kapers
1 æg
1 tsk usødet stærk sennep
salt og peber
2 spsk olie
4 burgerboller
2 tomater
4 salatblade
* Fremgangsmåde:
1 Pil løget og hak det fint. Hak kapersene groft.
Hak kødet i en blender eller foodprocessor til en grov fars.
Bland kødet med ⅔
af løg og kapers i en skål.
Tilsæt æg og sennep.
Bland godt og smag til med salt og peber.
2 Fugt hænderne med vand og form 4 bøffer af farsen.
3 Opvarm olien på en pande og steg burgerne ca. 4 min. på
hver side, til de er sprøde og gyldne.
4 Flæk burgerbollerne og rist dem i ovnen eller på
brødristeren.
5 Skyl tomaterne og skær dem i skiver.
Skyl salatbladene og dup dem tørre.
Læg salatblade og tomater på underdelen af bollerne.
Læg kyllingebøffen på og drys med resten af løgene.
Læg den øverste del af brødet på.
Tips & råd
For at få burgerne lige store, runde og tykke, kan du forme
dem ved hjælp af en kageform, som er ca. 6 cm i diameter. Tryk kødet ned i
formen og pak det godt.
Tag derefter formen af og brun burgerne kraftigt på begge
sider i olie.
Burgere af oksekød kan være røde i midten, hvis det ønskes,
men hamburgere af kylling- eller svinekød skal være gennemstegte. Server
burgeren sammen med brød, salat, tomat og løg og også gerne syltede agurker,
mayonnaise og ketchup.
VARIATION: Lav "snacksburgere" ved at forme 12-15
små bøffer.
Steg dem og læg dem på runde brødskiver.
Garner med kapers og server med en dip til.
PR. PORTION: Energi: Kcal 303 = kJ 1276
Kulhydrat 17 g Protein 34 g Fedt 11 g (33%) Fibre 2 g