Anret kød og salat
på store skiver brød til et måltid eller på små hapsere som en forret eller snack
til 4-6 personer.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid:
25 min. Stegetid. 20 min.
#
300 g afpudset svinemørbrad
½ spsk sød paprika
½ tsk stødt
spidskommen
¼ tsk stødt chili
½ tsk farin
salt og peber
1 spsk olie
Salat:
1 moden avocado
¼ agurk
1-2 tomater
1 lille rødløg
2-3 stilke frisk
mynte eller bredbladet persille
1 spsk lime- eller
citronsaft
½ spsk olie
Bruschetta:
4 store skiver
surdejsbrød
1 fed hvidløg
mynte- eller
persilleblade
*
Bland krydderier og
farin, og gnid det ind i kødet.
Læg det i en lille
bradepande med bagepapir, dryp med olie, og sæt kødet i ovnen ved 225 °C
varmluft i 12-15 min.
Vend kødet en gang
undervejs, og steg, til centrumstemperaturen er 62-63 °C.
Læg kødet på en
tallerken, og lad det køle lidt af.
Halver avocadoen, og
tag frugtkødet ud med en ske.
Vask agurken, halver
den, og skrab kernerne ud med en teske.
Vask tomaterne, skær
dem i kvarte, og skrab kernerne ud.
Skær alle grønsagerne
i små terninger.
Pil rødløget, og hak
det fint.
Skyl myntebladene,
og hak dem.
Bland det hele med
limesaft og olie, og smag til med salt og peber.
Rist brødet gyldent,
og gnid det med det overskårne hvidløgsfed.
Anret avocadosalat
og tynde skiver mørbrad på brødet, og pynt med mynteblade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin