Disse cremede
kartoffel-, brie- og bacontærter er indkapslet i smøragtig butterdej og er den
perfekte fingermad.
35 min forberedelse. 45
min kogetid.
# Ingredienser
1 baconudskæring, svær
fjernet, skåret i tynde strimler
300 g kartofler,
skrællet, skåret i 1½ cm stykker
125 ml (½ kop) piskefløde
125 ml (½ kop) mælk
3 tsk grov sennep
1 fed hvidløg, knust
125 g brie, finthakket
4 plader frossen
butterdej, lige optøet
1 skalotteløg,
finthakket
1 æg, let pisket
1 tsk sesamfrø
1 tsk valmuefrø
salatblade, til
servering
* Tilberedning
Steg bacon i en
stegepande ved middel varme i 5 min,
til det er gyldent.
Sæt til side.
Kom kartoffel, fløde,
mælk, sennep og hvidløg i en gryde.
Bring det i kog ved
middelhøj varme. Krydr.
Reducer varmen til
medium og lad det simre under omrøring af og til
i 20-25 min, eller
indtil kartoflen lige er mør og væsken er tyknet lidt.
Hæld forsigtigt
blandingen i en stor skål og stil den til afkøling.
Rør brien i.
Indstil airfryeren til
200/180 °C.
Beklæd 2 bageplader
med bagepapir.
Brug en rund udskærer på 14 cm til at skære 8
skiver af butterdejen.
Læg
kartoffelblandingen over halvdelen af hver skive, efterlad en kant på 1 cm.
Top med bacon og
skalotteløg. Pensl kanten let med æg.
Fold skiverne over for
at omslutte fyldet.
Krymp kanterne for at
forsegle fx med en gaffel.
Placer på forberedte
bakker. Pensl let med æg.
Skær 2 små slidser i
hver tærte. Drys med frø.
Bages, skift pladerne
halvvejs, i 15-20 min, eller indtil tærterne er gyldne.
Server tærterne med
salatblade.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, eller Mad på 30 min og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo
-----------