Rul en blød dej med forskelligt fyld og bag som snegleboller
i muffinforme. Server de søde boller til kaffe og te og de salte som snack,
natmad eller skovturslækkeri.
12 boller. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 20
min. Fryseegnet
#
25 g gær
2 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1½ tsk salt
450 g hvedemel
125 g koldt smør
*
Rør gæren ud i lun mælk.
Pisk ægget sammen, og tag halvdelen fra til pensling.
Rør resten af ægget, sukker og salt i væsken.
Hak det kolde smør sammen med melet, og rør det i væsken.
Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve tildækket i ca. 1
time.
Ælt dejen igennem, og rul den ud til en plade på ca. 20x60
cm.
Smør det ønskede fyld på dejen, og rul den sammen som en
roulade.
Skær rouladen i 12 tykke skiver, og læg dem i en smurt
muffinform med 12 huller eller i 12 papirforme.
Lad dem hæve tildækket i 30-45 min.
Pensl med resten af det sammenpiskede æg, drys evt. med
perlesukker, og bag bollerne ved 200 °C i 18-20 min.
Lad dem afkøle på en rist.
Salt fyld til 6 boller (det halve af dejen):
#
150 g flødeost rørt med 1 bundt fintsnittet purløg, salt og
peber.
125 g skinkestrimler rørt med 125 g revet ost, 1 spsk
dijonsennep og 1 spsk fintrevet peberrod.
100 g smuldret feta rørt med 100 g flødeost, 1 æg,
friskhakkede krydderurter, salt og peber.
150 g ricottaost rørt med 75 g hakkede, afdryppede
soltørrede tomater i olie, friskhakket basilikum, salt og peber.
1 lille glas oliventapenade.
Sødt fyld til 6 boller (det halve af dejen):
2 revne æbler rørt med 3 spsk sukker og 1 tsk stødt kanel.
150 g revet marcipan rørt med 3 spsk sukker, 1 spsk mel og 1
æggeblomme.
75 g blødt smør rørt med 75 g farin, 3 spsk appelsinsaft og
75 g hakkede valnødder
50 g blå birkes rørt med 75 g sukker, 75 g rosiner, 1 tsk
vaniljesukker og 3 spsk fløde.
½ glas fast marmelade.
TIPS: Del dejen i 2 portioner og tilbered med 2 slags fyld.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin