De små pandekager, som oftest serveres med kaviar eller
stenbiderrogn, smager også dejligt med andre toppings.
Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 10 min.
#
16-20 blinis:
25 g gær
1½ dl vand
1½ dl mælk
100 g boghvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
100 g hvedemel
2 æg
50 g smeltet smør
Topping til 8 blinis:
1 avocado
1 spsk lime- eller citronsaft
½ frisk chili
salt og peber
150 g rejer
purløg
*
Rør gæren ud i lunken vand og lun mælk.
Rør boghvedemel, salt og sukker i dejen, og lad den hæve
tildækket i 1 time.
Rør hvedemel, æggeblommer og smeltet smør i dejen.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
Bag dejen som små tykke pandekager på en varm pande med
smør.
Mos avocadokødet sammen med lime- eller citronsaft, og
tilsæt finthakket chili (uden frø og mellemvægge).
Smag til med salt og peber, og anret på blinis sammen med
rejer og purløg.
TIPS: Du kan fryse de overskydende blinis.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin