Spis noget let ... også på sengekanten
10 g gær
2 dl sødmælk
50 g hvedemel
50 g boghvedemel
1 æg
1 knsp havsalt
½ bundt dild
4 spsk solsikkeolie
100 g syrnet fløde 9%
100 g kaviar
*
A. Opløs gæren i lunkent mælk.
Rør mel, æggeblomme og salt i.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
B. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.
Skyl dilden og hak den.
C. Varm 1 spsk olie op og kom små toppe dej på, tryk dem flade.
Vend dem, når de er gyldenbrune.
Bag 16 blinis på denne måde.
D. Fordel de varme blinis på 4 tallerkener, læg syrnet fløde og kaviar på og drys dild over.
Pr portion 1553/371 kJ/kcal. 13 g protein. 24 g fedt. 24 g kulhydrat. 2 g fibre
Ægte kaviar er ikke billige, men kan "strækkes" med finthakket purløg.