8 blade husblas
9 dl æblemost (eller mousserende vin)
½ citron (saften)
¼ tsk nelliker, stødt
¼ tsk ingefær, stødt
500 g vindruer
Husblasen sættes i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Vindruerne halveres og stenene tages ud.
Kom lidt af æblemosten (vinen) i en skål og varm den forsigtigt op over et vandbad.
Smelt den vredne husblas her i og lad det stå og afkøle lidt.
Den smeltede husblas røres i resten af æblemosten (vinen)
Citronsaft, nelliker og ingefær blandes i.
Rør det forsigtigt sammen.
Smør en randform med lidt olie og hæld lidt af geleen i.
Lad det stå et koldt sted og stivne.
Læg de udstenede druer med buen nedad og kom forsigtigt resten af geleen over.
Stil geleen køligt og lad den stivne, beregn 2–3 timer til det.
Tips: Pynt med druer og andet frugt og server råcreme eller flødeskum til.