Logo

Venøsteaks med sharonfrugter i marsalasky + Avocado og druesalat med gedeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

De sødmefulde sharonfrugter hører strengt taget ikke med i det italienske køkken. Men de smager godt sammen med marsala og pasta. + Sødme til gedeosten er en klassisk kombination, her i form af druer

Venøsteaks med sharonfrugter i marsalasky

De sødmefulde sharonfrugter hører strengt taget ikke med i det italienske køkken. Men de smager forbavsende godt sammen med marsala og pasta i denne hurtige og nemme ret.

 

700 g venøsteaks fra ungokse

salt og peber

2 fed revet, hvidløg

8 sharonfrugter

1,5 dl tør marsala

300 g pasta tagliatelle

1 håndfuld bredbladet persille

smør og olie.

*

Kog pastaen efter anvisning på emballagen.

Fordel salt, peber og hvidløg på kødet.

Steg kødet i smør og olie ved høj varme ca. 1 min pr. side.

Tag op og læg på varmt fad.

Skær sharonfrugterne i både og svits hurtigt på panden.

Hæld marsala i panden og lad sharon frugter simre i et par minutter.

Tag panden fra varmen og lad ca. 50 g smør smelte i skyen på panden.

Smag skyen til med salt og peber.

Fordel persille på fire tallerkener.

Fordel pasta, kød og sky med sharonfrugter herpå.

 

Madopskrift billede Økologisk ungokse venøsteaks kommer fra stude eller kvier, som er max 30 måneder gamle, har gået ude om sommeren og haft gode forhold inde i stalden. Kødet modner i 14 dage, før det skæres ud.

Madopskrift billede

Avocado og druesalat med lun gedeost

Sødme til gedeosten er en klassisk kombination, her i form af druer. Server som forret eller let ret med et glas kølig hvidvin.

 

4 skiver Soignon hvid gederulle (a 2-3 cm),

2 skiver ciabattabrød eller lignende

smør

2 dl grønne druer

2 små avocadoer

½ bakke rucolasalat.

Dressing:

4 spsk hvidvinseddike

2 spsk akaciehonning

2 spsk grov sennep

salt.

*

Sæt ovnen på 225°C.

Skær osten i 4 skiver og del hver brødskive i to og smør dem.

Læg osten på brødet og stil på en bradepande.

Skær druerne i skiver og tag avocadokødet op med teske.

Bland dressingen og smag til med lidt salt.

Gratiner osten indtil den får en anelse farve og begynder at smelte - hold øje efter 5 minutter.

Kom druer, avocado og lidt rucolasalat på hver tallerken.

Dryp dressing over og top med brød og ost.

 

Tips: Soignon hvid gedeost er en fransk gederulle med hvid skimmel. Når osten er frisk, er den fast og mild Senere bliver konsistensen blødere og smagen kraftigere.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.958 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her