Blomkålssuppe, vegetarisk
1 stort eller 2 mindre blomkål
1 suppevisk
salt og peber
2 spsk smør eller margarine
2 spsk hvedemel
2 æggeblommer
4 spsk fløde
100 g champignon eller blandede svampe
klippet purløg
Tilbehør: saltkiks
*
Læg den rensede kål, der er delt i buketter, i en gryde med 1,5 l vand og suppevisk.
Bring det i kog og tilsæt salt, lad det koge til blomkålen er netop mør - ca. 10 minutter.
Tag de pæneste buketter op og lad resten koge i endnu 10 minutter.
Purér suppen.
Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd lidt efter lidt den kogende suppe ved.
Smag til med salt og peber og lad suppen koge i 10 minutter.
Legér med æggeblommerne, der er pisket sammen med fløden, og kom de hele blomkålsbuketter samt rå, udskivede champignoner på suppen.
Drys ved serveringen med purløg og server saltkiks til.
Bagt ost
8 skiver Emmentaler (eller gedeost) - ca. 250 g
æggehvide
rasp
smør eller margarine
Tilbehør: franskbrød, Tomatsalat - se Tillæg
*
Vend osteskiverne i sammenpisket æggehvide og derpå i rasp.
Steg dem på begge sider i smør eller margarine - og tag dem af panden i det øjeblik, osten begynder at smelte.
Server straks og server franskbrød og tomatsalat til.