1 liter kaffefløde
300 gram sukker
10 æggeblommer
1 stang vanilje eller ¼ stang Tahiti-luksusvanilje
Skrab vaniljekornene ud af stangen,kom korn og stang ned i fløden og sæt den over svag varme i en rundbundet gryde.
Rør æggeblommer og sukker sammen til en ensartet masse.
Når fløden er på kogepunktet, hældes den under grundig omrøring ned i æggemassen og når det hele er godt blandet, hældes det tilbage i gryden. Der røres nu under forsigtig opvarmning hele tiden i cremen, i det man iagttager den allerstørste omhyggelighed med hensyn til, at intet sted på grydens bund lades urørt.
Cremen tykner efterhånden som den bliver varmere og lige før den når kogepunktet tages den af ilden og omhældes gennem en sigte i en skål. Dette sidste punkt kræver øvelse.
Når cremen er helt køleskabskold hældes den i den for-kølede ismaskine (sorbetiere) og røres indtil softice-konsistens, hvorefter den sættes i fryseren eller spises.