fromage:
5 blade husblas
1 vaniljestang
3 æg
6 spsk sukker
3 dl tykmælk
¼ l. piskefløde
sauce:
1 dl vand
1 dl sukker
skal fra vaniljestangen
1 tsk kartoffelmel
1 spsk vand
100 gram blåbær
100 gram hindbær
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk hele æg, sukker og vaniljekorn til en luftig masse. Vend forsigtigt tykmælken i blandingen.Træk husblasen op af vandet med det vand der hænger på. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med 1 dl ad æggeblandingen,og rør det i resten af æggeblandingen. Pisk fløden stiv og vend den i. Skyl 6 portionsskåle i koldt vand og kom 2 dl fromage i hver. Stil dem i køleskab i 5 timer.
Kom vand, sukker og vaniljeskal i en gryde. Bring det i kog under omrøring. Kog blandingen ved svag varme og under låg i 5 min. Tag gryden fra varmen. Rør kartoffelmel og vand i til en jævning og hæld den i sukkerlagen under omrøring. Vend bærrene i sukkerlagen. Lad frugtsaucen stå i 15 min, fjern vaniljeskallen. Ved servering løsnes fromagerne i kanten med en kniv. Dyp skålene forsigtigt og et øjeblik i varmt vand. Vend fromagerne ud på portionstallerkner. Pynt med frugtsaucen.