½ l. Fløde
3 hele Æg
2 Æggeblommer
½ stang Vanille
65 g Melis
De hele Æg og Æggeblommerne piskes kraftigt med Sukkeret. Fløden (½ Piskefløde og ½ Sødmælk, ⅔ Piskefløde og ⅓ Sødmælk kan anvendes) koges med den flækkede Vanille i 10 Min. og hældes i det sammenpiskede Æg og Sukker. Alt hældes nu tilbage i Gryden og piskes igen, indtil det staar på Kogepunktet. Cremen hældes hurtigt og under stadig piskning igennem en Sigte og piskes atter, til den er kold. Herefter frysning.
Til Vanille Cremeis kan, naar Cremen er frossen, tilsættes raa Frugt, f. Eks. knuste Jordbær, Hindbær el. lign. Hvis Frugten er syrlig, maa Sukker tilsættes efter Smag.
Hvis Cremeisen ikke nedpakkes efter frysning i Maskine, bør Frugten først tilsættes Cremen lige før Anretning.