Denne cremede dessert er smagt til med vanilje og appelsin.
Er du ude lifter noget rigtig lækkert, så skulle du lave denne vaniljedessert.
• Server friske bær til cremen, så får du ekstra vitaminer
med i købet.
Forberedelse 45 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Råvarer til Vaniljedessert cremet
3¾ dl mælk
2 vaniljestænger
1 nip salt
4 æg
½ dl sukker
½ dl hvedemel
1 tsk kartoffelmel
1 appelsin
1¼ dl piskefløde
GARNERING:
reven chokolade
kirsebær
*
Fremgangsmåde:
1 Hæld mælken i en gryde.
Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud.
Læg bælgene i mælken og varm den op, men lad den ikke koge.
Tag gryden af og kom kornene i. Tag bælgene op.
Tilsæt et nip salt.
2 Del æggene i blommer og hvider.
Pisk blommerne luftige med sukkeret.
Bland mel og kartoffelmel og sigt det i æggesnapsen.
3 Rør den varme mælk i æggesnapsen under stadig omrøring.
Opvarm blandingen under omrøring til cremen er jævn og tyk.
Stil gryden i et koldt vandbad og rør rundt til den er kold.
4 Skyl og skrub appelsinen. Riv skallen fint.
Halver appelsinen og pres den ene halve.
Bland appelsinskal og 1 spsk friskpresset appelsinsaft i
cremen.
5 Pisk æggehviderne og fløden fast hver for sig.
Vend først æggehviderne og så fløden i cremen.
Fyld portionsforme med creme og stil dem på køl til de skal
serveres.
Garner evt. med reven chokolade og kirsebær.
Tips & råd
Chokoladecreme:
kom 50 g reven mørk eller hvid chokolade i mælken og lad
chokoladen smelte.
Garner cremen med reven hvid chokolade og frisk frugt.
Moccacreme:
bland 2½ dl mælk med 1¼ dl stærk kaffe.
Tilsæt 1 dl sukker.
Fortsæt så efter opskriften fra trin 2.
Garner med mocca-chokoladebønner.
PR. PORTION: Energi: Kcal 316 = kJ 1327
Kulhydrat 22 g Protein 12 g Fedt 20 g (60%) Fibre 0 g