Panna Cotta med kirsebærsauce er en skøn og velsmagende (jule)dessert
- perfekt til de, der ikke er så begejstret for risalamande - få opskrift her.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: et par timer
#
½ stang vanilje
100 g sukker
1 dl piskefløde
2 dl tykmælk
1 tsk fintrevet citronskal (økologisk)
3 blade husblas
Tilbehør:
kirsebærsauce (eller bær fra fryseren)
*
HÆK vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med
sukkeret.
LÆG vaniljestang og vaniljesukker i en gryde, og tilsæt
fløden.
Giv det et stille opkog, til sukkeret er smeltet.
Køl blandingen ned til ca. 40 °C, og fjern vaniljestangen.
LÆG husblas i blød i koldt vand i 5 min.
Tryk vandet ud af husblasbladene, og kom dem i den lune
flødeblanding så de smelter straks, og man undgår tråde.
TILSÆT tykmælk og citronskal, og hæld cremen i portionsglas.
Stil dem i køleskab i et par timer. Anret med kirsebærsauce eller bær.