USA møder Danmark i
denne dessert; vi har parret de gode, tykke amerikanske morgenmadspandekager
med en god, frisklavet æblemos.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Koge/bagetid: 15 min.
Pandekager:
150 g fuldkornshvedemel
1 tsk bagepulver
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
¼ liter kærnemælk
1 spsk olie
Æblemos:
500 g madæbler
evt. 1 tom
vaniljestang
1-3 spsk sukker
*
Skræl æblerne, og
skær dem i både uden kernehus.
Damp dem med 3 spsk
vand (og evt. en tom vaniljestang) under låg i ca. 8 min.
Rør æblerne igennem,
så de bliver til mos, og smag til med sukker.
Bland de tørre
ingredienser sammen.
Pisk æg og kærnemælk
sammen, og pisk melblandingen i.
Pensl en pande med
olie, og bag dejen til 12 små, tykke pandekager 3-4 min på hver side.
Server pandekagerne
med æblemos.
TIPS; Du kan
selvfølgelig også servere pandekager med æblemos som en superlækker morgenmad.