Besøg vores fantastiske opskriftunivers og find over 41.000 opskrifter, heraf over 12.000 med illustrative billeder. Find inspiration til alt fx dejlig marmelade
# Ingredienser
1 kg kvæder (danske, eller små japanske æblekvæder)
1 kg æbler
200-400 g sukker
3 dl vand
Saft af 1 citron
*
Tilberedning
Kvæder og æbler vaskes og skæres i kvarte.
Fjern kernehuset, men tag kvædekernerne fra og læg dem i en gazepose.
Kog frugten mør i vand og citronsaft med kvædekerner, ca. 30 minutter.
Fjern gazeposen og kør frugt og væde gennem en grønsagsmølle eller i en blender.
Kog massen igen med sukker i en tykbundet gryde i ca 1½-2 timer til passende konsistens ved svag varme under jævnlig omrøring.
Smag marmeladen til med sukker undervejs.
Der kan være stor forskel på sødme i kvæder og æbler.
Marmeladen er også god til ost, fx. Manchego, Pecorino og andre tørre gede- eller fåreoste.
Er desuden lækker til vildt.