Logo

Tvebaksbudding - Ærø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g rasp
4 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
150 g smør
3 spsk hvedemel
1 håndfuld rosiner
½ -1 liter mælk
1 knsp bagepulver
vanilje
evt kardemomme
½ kg jordbær (frosne)
sukker
 
Smørret smeltes og røres sammen med rasp, æggeblommer, hvedemel, sukker og salt.
Mælken tilsættes, så der opnås en tyk grød.
Lad det hvile nogle minutter, hvorefter der tilsættes yderligere lidt mælk om nødvendigt.
Rosiner tilsættes.
Smages til med vanilla og evt kardemomme
Grøden hældes i en smurt buddingform med låg og koges i vandbad i 1 ½-2 timer.
Jordbærrene tilsætte lidt vand, koges og smages til med sukker og jævnes.
Buddingen serveres varm med lunken jordbærsauce.
Retten betragtes som en hovedret.
 
Tips: En gammel ærøsk sømandsret / Egnsret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.485 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her