250 g rasp
4 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
150 g smør
3 spsk hvedemel
1 håndfuld rosiner
½ -1 liter mælk
1 knsp bagepulver
vanilje
evt kardemomme
½ kg jordbær (frosne)
sukker
Smørret smeltes og røres sammen med rasp, æggeblommer, hvedemel, sukker og salt.
Mælken tilsættes, så der opnås en tyk grød.
Lad det hvile nogle minutter, hvorefter der tilsættes yderligere lidt mælk om nødvendigt.
Rosiner tilsættes.
Smages til med vanilla og evt kardemomme
Grøden hældes i en smurt buddingform med låg og koges i vandbad i 1 ½-2 timer.
Jordbærrene tilsætte lidt vand, koges og smages til med sukker og jævnes.
Buddingen serveres varm med lunken jordbærsauce.
Retten betragtes som en hovedret.
Tips: En gammel ærøsk sømandsret / Egnsret.