og æblemynte
Treecake:
160 g smeltet smør
9 æggeblommer
½ stang vanilje
½ tsk salt
9 æggehvider
225 g sukker
70 g flødeskum
50 g hvedemel
50 g majsmel
Sorbet:
2 dl æblejuice
3 dl Muscato d'Asti
½ dl glucose
½ dl sukker
½ dl hakket æblemynte (1)
Æblekompot:
4 Filippaæbler
50 g rørsukker
½ stang vanilje
1 stang kanel
3 stk stjerneanis
1 dl æblejuice
Pynt: Coulis, fx hindbær
Treecake: Smelt smørret og køl ned.
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og salt og stil til side.
Pisk æggehvider og sukker stift.
Vend æggeblommerne i hviderne og fold flødeskum i.
Sigt melet i dejen og rør til sidst det afkølede smør i.
Brug en salamander eller evt. en ovngrill ved højeste varmegrader og gentag følgende proces:
Læg bagepapir i bunden af et ovnfast fad (ca. 20 cm x 15 cm) og smør et tyndt lag kagemasse ud.
Bag til lysebrun.
Smør et nyt lag kagemasse på og bag igen.
Gentag processen, til al kagemasse er brugt.
Lad kagen køle af.
Sorbet: Kog de flydende ingredienser op med sukker og glucose.
Køl ned, kom æblemynten i og kør på ismaskine.
Kompot: Fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker.
Smelt sukker til lys karamel og vend æbleternene i.
Hæld juice på og tilsæt de resterende ingredienser.
Kog sammen til kompot.
Anretning: Skær treecake'n i elegante skrå stykker samt i 4 små stykker og anret en quenelle sorbet oven på sidstnævnte.
Afsæt desuden en quenelle kompot på hver tallerken.
Pynt evt. med lidt hindbærcoulis.
(1) Æblemynte: Kan bl.a. købes på Egeskov Slot.