Icecream soda:
200 g vaniljeis
50 g sukker
1 dl danskvand
1 miniananas i tern
3 dl sødmælk
Skal af lime
Pære-peberiscreme:
½ l. kærnemælk
400 g skrællet pærekød i tern
40 g sukker
100 g glukose
20 g Madagaskar peber
1 dl Poire Williams
Banantærte:
1 banan
4 færdig bagte partionsmørdejs tærtebunde (se opskrifter)
2 dl creme anglaise
Rørsukker, frisk mynte
1 dl Sirop des Bananes (bananlikør)
Sukkerlage, lun (1 dl sukker + 1 dl vand)
Froissé-rør:
90 g smør
220 g æggehvide
120 g hvedemel
210 g flormelis
Pynt: Sabayonnecreme, blommesirup
Icecream soda: Blend vaniljeis, 25 g sukker og danskvand.
Kog ananastern, 25 g sukker og limeskal i sødmælk, køl af, si og blend til skum.
Fordel den cremede is i 4 kopper eller glas og top op med ananasskum.
Pære-peberiscreme: Kog alle ingredienser op i kærnemælk, blend og kør på ismaskinen.
Banantærte: Skær den halve banan i tynde skiver og mariner i sukkerlagen.
Skær den anden bananhalvdel i tern, bland med creme anglaise og smag til med bananlikør.
Fordel cremen i de 4 tærtebunde, læg bananskiverne på toppen, drys med rørsukker og karomelliser med en gasbrænder eller et øjeblik under grillen.
Pynt med mynteblade.
Froissé-rør: Pisk alle ingredienser sammen.
La ven skabelon af pap, læg den på en bageplade med en silikonemåtte på og pensl dejen ned i hullerne.
Løft skabelonen af og bag dejen lysebrun ved 180ºC.
Rul omgående dejen til små rør.
Anretning: Server Icecream soda med sugerør.
Fyld froissé-rørene med pærepeberiscreme og anret med banantærter. Pynt evl. med lidt sabayannecreme og blommesirup.