8 æggeblommer
8 æggehvider
5 spsk flormelis (ca. 100 g)
700 g Mascapone (italiensksk ostecreme)
4 kop god, kraftig kaffe
5 dl kaffelikør
25 stk lady fingers (biscuits)
8 bl husblas
3 spsk kakao
Creme:
Pisk æggeblommerne med halvdelen af flormeliset til en tyk hvid masse, rør Mascapone i og pisk hviderne stive med resten af flormeliset.
Husblasen udblødes i vand, tages op og blandes med lidt kaffelikør, smeltes over vandbad og vendes nu ned i mascapone-æggemassen.
Til sidst vendes de stiftpiske æggehvider i.
Kaffe og resten af likøren blandes sammen, lady fingers dyppes ned i og lægges i 3 forme (ca. 1 l.), så bunden er dækket.
Herpå et lag creme, igen et lag lady fingers, og resten af cremen hældes over. Formen stilles koldt i mindst 6 timer før brug.
Anretnitning:
Coulis i bunden af tallerkenen. Herpå et stykke tiramisu, der er drysset med kakao.
Der pyntes med grønne blade (fx. citronmelisse, mynte) og årstidens frugter.