500 g mascarpone (1)
4 æggeblommer
2 tsk vaniljesukker
250 g biscuit-stænger (2)
1 dl mandellikør
1 dl meget stærk kaffe
2 spsk kakao
Creme: Pisk mascarponen (eller kvark og flødeost) med æggeblommer og vaniljesukker. Halvér vaniljemængden hvis der bruges vaniljekvark.
Læg halvdelen af biscuit-stængerne i bunden af et firkantet fad. Stænk med halvdelen af likøren og kaffen. Hæld halvdelen af cremen over. Dæk med den anden halvdel af biscuit-stængerne. Stænk med likør og kaffe og dæk med resten af cremen.
Sæt fadet i køleskabet nogle timer, eller natten over.
Drys med kakao inden serveringen.
(1)Mascarpone er frisk, italiensk ostemasse. Kan købes hos større, velassorterede osteforretninger og hos delikatesseafdelinger som den i "Mad og vin", Magasin, København. Hvis man ikke kan skaffe mascarpone, kan den erstattes af 250 g vaniljekvark og 250 g flødeost.
(2)Biscuit-stænger: "Boudoirs", Sponge Fingers" eller "Lady Fingers".