Terrine de fruits et san caulis - 8 personer
200. gr mandelmel (blendede mandler)
200 gr flormelis
150 gr blødt smør
½ dl Grand Marnier
250 gr stiftpisket fløde
Lagkagebunde til formen bagt på plade
200 gr friske jordbær
4 kiwi
4 ferskner
3 modne mango
1 sandkageform
Formen beklædes med lagkagebunde på 1-1 ½ cm tykkelse.
Sukker og blødt smør piskes til det er hvidt og skummende. Mandelmelet tilsættes og til sidst vendes den stiftpiskede fløde i. Det er vigtigt at massen er meget kold for at få terrinen til at stivne.
Frugterne skæres i ensartede skiver eller tern. Den lagkage-beklædte form fyldes med først et lag masse, derefter frugter. Det gentages indtil formen er fyldt op. Formen lukkes med en lagkagebund. Sættes på køl i 5-6 timer.
Anretning:
Anrettes i skiver med frugtcoulis eller en vaniljesauce. Pyntes evt. med frisk mynte eller
citronmelisse.