Desserten
står i efterårets tegn med friske pærer og tyttebærsyltetøj.
4 personer.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 10-20 min.
#
4
pærer
2 dl
vand
125
g sukker
¼ citron
Tyttebærskum:
1½
dl piskefløde
4 spsk
tyttebærsyltetøj
*
Skræl
pærerne, og fjern blomster og kernehuse med et kuglejern eller spidsen af en
skrællekniv.
Kog
vand, sukker og citronsaft i 5 min.
Læg
pærerne i sukkerlagen, og lad dem simre møre ved svag varme i 10-20 min.
Mærk
efter med en kniv eller kødnål, og lad dem køle af i sukkerlagen.
Pisk
fløden til skum, og bland det med tyttebærsyltetøj.
Anret
de syltede pærer med tyttebærskum.
TIPS:
Du kan også råsylte friske tyttebær til desserten: Rør 100 g friske tyttebær
med 2-3 spsk sukker. Stil dem på køkkenbordet, og rør af og til, til sukkeret
er helt opløst.