Stikkelsbærtrifli, pyntet med flødeskum er en ældgammel
dessertopskrift, som sjældent ses mere. Det er rigtig synd, for stikkelsbær er
ellers et yderst velsmagende bær, men desværre alligevel ikke rigtig anset for
noget og ikke "branded" som mange andre gammeldags bærtyper er det i
vore dage.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min. Køletid: 30
min.
#
350 g stikkelsbær
85 g (1 dl) melis
3 dl vand
Creme:
2½ dl fløde (13%)
2 æggeblommer
2 spsk melis
1 spsk maizenamel
Desuden:
50 g makroner
2 dl piskefløde
*
1. Skyl stikkelsbærrene og klip blomsten af dem.
2. Bring sukker og vand i kog, kom stikkelsbærrene i og lad
dem simre over svag varme, til de er møre (ca. 10 min.). Lad være med at røre i
gryden.
Stikkelsbærrene skal være så hele som muligt. Stil bærrene
til afkøling.
3. Rør kaffefløden, æggeblommer, melis og maizenamel sammen
i en tykbundet kasserolle.
Varm det langsomt op, til det jævner og bliver en blank
creme. Den må ikke koge.
Lad den køle af - Rør i den af og til, så den ikke trækker
skind.
4. Pisk piskefløden stiv.
Når cremen er kold, vendes halvdelen i.
5. Læg desserten sammen lagvis i en glasskål.
Begynd med creme og knuste makroner, derefter stikkelsbær;
fortsæt til alt er brugt op.
6. Bred resten af flødeskummet over lige inden serveringen.