Logo

Stikkelsbærtrifli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stikkelsbærtrifli

 

Stikkelsbærtrifli, pyntet med flødeskum er en ældgammel dessertopskrift, som sjældent ses mere. Det er rigtig synd, for stikkelsbær er ellers et yderst velsmagende bær, men desværre alligevel ikke rigtig anset for noget og ikke "branded" som mange andre gammeldags bærtyper er det i vore dage.

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min. Køletid: 30 min.

#

350 g stikkelsbær

85 g (1 dl) melis

3 dl vand

 

Creme:

2½ dl fløde (13%)

2 æggeblommer

2 spsk melis

1 spsk maizenamel

 

Desuden:

50 g makroner

2 dl piskefløde

*

1. Skyl stikkelsbærrene og klip blomsten af dem.

 

2. Bring sukker og vand i kog, kom stikkelsbærrene i og lad dem simre over svag varme, til de er møre (ca. 10 min.). Lad være med at røre i gryden.

Stikkelsbærrene skal være så hele som muligt. Stil bærrene til afkøling.

 

3. Rør kaffefløden, æggeblommer, melis og maizenamel sammen i en tykbundet kasserolle.

Varm det langsomt op, til det jævner og bliver en blank creme. Den må ikke koge.

Lad den køle af - Rør i den af og til, så den ikke trækker skind.

 

4. Pisk piskefløden stiv.

Når cremen er kold, vendes halvdelen i.

 

5. Læg desserten sammen lagvis i en glasskål.

Begynd med creme og knuste makroner, derefter stikkelsbær; fortsæt til alt er brugt op.

 

6. Bred resten af flødeskummet over lige inden serveringen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 783 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her